Agende personalizate ce tin pasul cu moda

Set agende personalizate

Niciodata nu e prea devreme sa incepeti sa va planificati cu stil anul care vine. Iar asta nu inseamna sa va completati deja conventionala agenda electronica din telefon, in care tastati simplu si sec, fara placerea unei mici mazgaleli, a unei inflorituri sau a unei stelute! Inseamna sa va alegeti, in functie de culorile care se poarta in anul respectiv, de imprimeurile la moda sau de persoanele carora le sunt destinate, acele agende personalizate care permit scrierea planurilor “cu creionul pe hartie”.

Apoi, jocul organizarii anului care urmeaza, fie el 2016, 2017 sau… 2025, poate sa inceapa! Noi suntem gata sa va ajutam cu unele din cele mai frumoase agende personalizate posibile, astfel incat sa puteti avea cea mai bine planificata perioada. De la agende de buzunar, pana la agende mari sau plannere de perete saptamanale, de zi cu zi, lunare sau anuale, avem planificatoarele perfecte pentru un foarte organizat an curent sau viitor!

Si, recunoastem, noi insine suntem dependenti de agende si nu exista zi in care sa nu le avem cu noi, pentru orice eventualitate! Iar asta ne-a asigurat intotdeauna cel putin cateva avantaje: n-am uitat niciodata de intalniri, am predat lucrarile la timp, ne-am sunat prietenii pentru a le ura “La multi ani!” si nu am uitat sa le trimitem flori sotiilor de ziua lor.

De aceea, va spunem din experienta, e foarte important felul in care sunt organizate paginile, iar oricate am fi descoperit pe parcursul anului si ne-au parut la inceput ademenitoare, tot la ale noastre ne-am intors.

E important insa si felul in care arata si sa contina un pic de culoare pe fiecare pagina, fie ca e vorba de niste linii colorate, de separatoare sau de “etichete” pe care sa fie scrisa luna in curs.

Cat despre personalizare, variantele sunt nelimitate! Si nu vorbim doar de rubricile clasice ale unei agende! De exemplu, daca agendele sunt destinate adeptilor stilului sanatos care frecventeaza o anumita sala de fitness, paginile pot contine rubrici speciale pentru tipul de miscare din ziua respectiva, caloriile consumate, meniu, orele de masa sau, de ce nu, tentatiile culinare ale zilei, care ii pot ajuta sa-si organizeze mai bine timpul si alimentatia. Iar exemple exista pentru fiecare domeniu in parte, si noi vi le putem oferi la cerere.

Agende personalizate 

Agenda trebuie sa respecte cateva reguli

Exista niste reguli – nescrise pana acum! - de care e bine sa tineti cont atunci cand alegeti un model de agenda, mai ales daca intentionati sa il oferiti colaboratorilor. Si pentru ca nu sunt toti indrazneti si, de asemenea, nu sunt toti plicticosi, e de preferat o cale de mijloc.

 1. Alegeti o coperta intr-o nuanta neutra (negru, alb, gri, bej, crem, maro etc), pentru ca se potriveste atat unui director, cat si unei secretare!
 2. Ca sa scoateti agenda din anonimat, scrieti-i anul pe coperta cu cifre cat se poate de vizibile, daca se poate, chiar pe doua randuri (adica 20 si dedesubt 16 = 2016)!
 3. Alocati o pagina pentru fiecare zi a anului - cu exceptia zilelor de sambata si duminica, care pot imparti o pagina - si completati data, pentru ca utilizatorul sa aiba loc destul pentru intalnirile programate sau alte lucruri de facut in ziua respectiva si sa nu fie nevoit sa treaca data cu pixul!
 4. Colorati diferit sau in aceeasi nuanta sectiunile lunare, printr-o caseta laterala amplasata chiar la margine, astfel incat respectiva culoare sa poata fi observata din lateral, pe pagini si cand agenda este inchisa!
 5. Rezervati ultimele trei randuri din agenda fiecarei zile pentru o fraza personala, in care utilizatorul sa poata bifa, sa zicem, starile prin care a trecut sau senzatia predominanta a zilei  (Astazi am fost: happy/ sad/ furious/ zen etc)! Se va amuza si nu va lasa sa treaca nici o zi fara sa-si exprime feeling-ul in scris, chiar daca nu obisnuieste sa faca asta pe… Facebook.

Agende personalizate 

De ce ne plac agendele

E clar ca nu vorbim de cele electronice, asa ca trecem in revista cateva din avantajele agendelor clasice, personalizate, fara de care viata noastra ar fi mult mai dezorganizata:

 • Ne permit sa lipim pe paginile lor cate post-it-uri vrem si oricat de colorate, chiar daca sunt deja pline de insemnari;
 • Ne permit sa coloram rubricile daca vrem ca o anumita insemnare sa ne atraga atentia.
 • Ne pastreaza insemnarile pe tot parcursul anului si ne ajuta sa ne reamintim cu exactitate cele mai placute intalniri sau lucruri care ni s-au intamplat.
 • Le putem imprima pe fundal imaginea care ne place sau care ne reprezinta, pentru a fi vizibila tot anul.
 • Putem face mici mazgaleli pe paginile lor cand suntem stresati.
 • Sunt printre putinele suporturi care ne ajuta sa ne exersam scrisul de mana intr-o lume tot mai digitala.
 • Nu ne deranjeaza in sedinta, cum fac agendele telefoanelor mobile programate sa sune la fiecare eveniment pe care li-l trecem in memorie.