Cum sa folosesti pixuri personalizate intr-o campanie de marketing

Cand te gandesti la pixuri personalizate poti alege dintre mii de modele disponibile: culori variate, forma si design clasic sau modern, din metal, plastic sau material ecologic si asa mai departe. Aceasta mare varietate se datoreaza popularitatii de care se bucura acest banal obiect promotional.

Chiar daca mediul digital este in plina expansiune, acelasi lucru se intampla si cu pixurile personalizate deoarece departamentele de marketing recunosc avantajele promovarii prin intermediul acestora. Un alt aspect ar fi costul din ce in ce mai redus necesar pentru personalizare pixuri, iar acest lucru se datoreaza dezvoltarii de noi tehnologii, cum ar fi printul digital UV.

Pixuri personalizate

De ce sa folosesti pixuri personalizate?

Indiferent unde ai avut ocazia sa ajungi in ultima vreme, fie ca este vorba despre biroul colaboratorilor, la conferinte, in restaurant sau pur si simplu la banca, sunt sigur ca ai intalnit pixuri personalizate. Acest lucru se datoreaza faptului ca orice companie incearca sa isi expuna imaginea si logo-ul in orice spatiu posibil chiar daca este vorba despre cativa centimetrii de pe clipsul unui pix personalizat. Practic pentru brand awareness eficient trebuie sa iti expui mesajul prin toate mijloacele disponibile.

Pe scurt, raspunsul la intrebarea de mai sus, este ca din moment ce toate companiile apeleaza la aceasta metoda de promovare nici tu nu trebuie sa ratezi aceata oportunitate, cu atat mai mult cu cat pixurile personalizate pot fi ieftine si in acelasti timp foarte eficiente in promovarea companiei pe care o reprezinti.

Cum alegi modelul de pix potrivit pentru campania ta?

Pe piata exista o mare varietate de pixuri ce pot fi personalizate, asa ca acodra o atentie deosebita la calitatea pixului ce urmeaza a fi personalizat; nu trebuie sa fie neaparat scump, ci doar sa se potriveasca cu campania pe care o desfasori si imaginea companiei pe care o reprezinti. In continuare gasesti o lista cu modele pixuri personalizate.

Un alt aspect important este calitatea personalizarii; asigura-te ca personalizarea este realizata utilizand echipamente performate capabile sa transpuna mesajul dorit pe suprafata pixului. La fel de importanta este si experienta furnizorului in realizarea de astfel de proiecte. Alege furnizori ce lucreaza cu stoc permanent de pixuri, astfel vei putea vedea "pe viu" modelele de pixuri disponibile.

Ca sa te asiguri de calitatea produsului finit poti chiar sa soliciti o simulare sau mostra de pix cu personalizare inclusa.

Tipuri si modele de pixuri personalizate in functie de buget

Asa cum am spus mai sus, pe piata sunt disponibile o mare varietate de pixuri: gama variata de culori si combinatii de culori, forme diferite, materiale diferite si evident toate disponibile la preturi variate.

Ai nevoie de pixuri personalizate ieftine in cazul in care ai un buget redus sau campania ta necesita un numar mare de pixuri pentru a fi distribuite in masa. In acest caz sunt ideale pixurile din plastic.

In cazul in care te adresezi directorilor sau personalului cu functii de conducere ar trebui sa alegi un pix metalic sau chiar un pix din plastic, dar cu aspect premium.

Pentru o parere mai avizata poti consulta oferta de pret pixuri personalizate.

Pixuri personalizate

Metode de personalizare pixuri

Sunt disponibile multiple metode de personalizare pixuri printre care: tampografie, serigrafie, gravare laser sau print digital UV. Ne vom axa doar pe ultima varianta deoarece este cea mai versatila si ofera cel mai bun rezultat din punct de vedere calitativ.

Personalizare pixuri cu print digital UV

In comparatie cu celelalte metode enumerate, tehnologia de print digital UV este disponibila de curand pe piata (dupa anul 2005) iar marele avantaj al pixurilor personalizate cu print digital UV este posibilitatea personalizarii full-color fara limita de nunate de culoare. Practic se poate imprima orice imagine / fotografie / sigla continand oricate nuante din spectrul CMYK. Singura limitare este data de spatiul redus de pe suprafata pixului.

Simplificat, personalizarea cu print digital UV este similara cu printarea unei imagini la orice imprimata color, doar ca in cazul de fata, imaginea este tiparita direct pe suprafata pixului. Echipamentele utilizeaza cerneala pe baza de polimeri ce se usuca sub actiunea lampilor ultraviolete, astfel personalizarea este extrem de rezistenta la actiuni mecanice, devenind permanenta. Urmareste filmul de mai jos: