Tablouri canvas personalizate

Definitie tablouri canvas: o  imagine imprimanta pe panza care apoi este intinsa pe un sasiu din lemn. In general tablourile canvas sunt utilizate in designul interior, fiind imprimate cu imagini de impact, fotografii personale sau chiar reproduceri de arta.

Pentru a realiza tablouri de calitate trebuie abordate mai multe aspecte printre care: o panza de calitate, sasiul trebuie realizat dintr-un lemn tratat, inramarea trebuie facuta cu precizie, printarea cu echipamente de arta grafica, cerneala potrivita si nu in ultimul rand imaginea trebuie sa aiba rezolutie ridicata. In continuare vom prezenta pe scurt fiecare aspect in parte.

Print tablouri canvas

Canvas
Canvasul este o tesatura neteda si rezistenta realizata in general din bumbac sau fibre sintetice. In industra de print digital panza de canvas este acoperita cu o rasina (Canvas Resin Coated) ceea ce ii permite sa pastreze culori vibrante chiar si dupa zeci de ani, rezistenta la apa si razele ultraviolete.

Sasiu / rama
Sasiul este realizat din lemn tratat pentru o rezistenta indelungata in timp si reprezinta un cadru peste care este intins canvasul astfel incat sa acopere in totalitate sasiul, rezultand un tablou. Acest mod de inramare poarta denumirea de "Gallery wrap". 

Imaginea
Tabloul canvas trebuie sa atraga priviri si sa aiba un efect de WOW motiv pentru care imaginea trebuie aleasa cu mare girja. Pe langa aspectul estetic imaginea trebuie sa aiba calitate ridicata. Puteti alege o imagine din propria coletie fie ca este vorba despre poze cu peisaje facute in vacante sau poze de familie dar asgurati-va ca au rezolutia corecta in functie de dimensiunea dorita a tabloului. In cazul in care vreti sa mergeti la sigur, adica sa gasiti o imagine care vi se potriveste si care sa aiba rezolutie ridicata puteti alege sa cumparati una facuta de profesionisti. Astfel de fotografii se gasesc pe website-uri de stock photo cum ar fi shutterstock.com, depositphotos.com, istockphoto.com sau multe altele. 

Printarea tablourilor canvas

Tablourile canvas sunt tiparite digital cu ajutorul imprimantelor de mari dimensiuni cu jet de cerneala pe baza de apa sau pigment. Pentru a obtine imagini clare printul trebuie realizat la rezolutii ridicate iar imprimantele dedicate pentru arta grafica cu jet de cerneala asigura rezolutii de printare de pana la 2880x2880 dpi si gradatii de culoare uniforme. In comparatie cu imprimantele clasice care pentru a obtine o imagine folosesc patru culori (Cyan, Magenta, Yellow, Black) aceste imprimante utilizeaza cel putin noua culori largind astfel spectrul de culori pe care il pot obtine (gamut). 

Inramarea
Dupa printarea imaginii pe canvas este timpul sa intindem panza pe sasiu pentru a obtine in final un tablou canvas. Desi la prima vedere pare un procedeu simplu acesta necesita multa indemanare si exercitiu. Pentru a obtine un tablou reusit panza trebuie sa fie tensionata, intinsa simetric si colturile indoite perefect.

Inramare tablou canvas pe sasiu

Utilizare tablouri canvas
Tablourile canvas sunt folosite in decorarea spatiilor interioare fie ca vorbim despre propria casa sau spatii publice cum ar fi spatiu de birouri, sedii de firma, showrooom-uri, restaurante si cafenele etc. In acelasi timp tablourile canvas pot constitui un cadou potrivit pentru cei dragi.

Multi canvas
O alta modalitate de expunere o reprezinta tablourile multi-canvas. Realizarea acestora presupune impartirea unei imagini pe 2 sau mai multe tablouri canvas. Acestea sunt sunt asezate unul langa celalalt la distante mici si egale rezultand astfel un produs unitar cu impact puternic asupra privitorului.

Tablou multi canvas, multi-canvas

In concluzie va puntem la dispozitie toata priceperea noatra in realizarea tablourilor canvas in conditii de calitate ridicata folosind imprimante de ultima generatie din gama de arta grafica cu cerneala pe baza de pigment si panza de canvas natural din bumbac resin coated. Astel va garantam calitatea tablourilor cu rezisteanta sporita la UV si umiditate timp indelungat.