Carti de vizita de succes

Carti de vizita

Simplist vorbind, principalul scop cu care inmanati o carte de vizita unui partener este sa ii furnizati toate detaliile de contact necesare pentru o viitoare colaborare. Un alt rol, cel putin la fel de important, este sa scoata in evidenta imaginea companiei pe care o reprezinti, sa va diferentieze de competitori, eventual sa va plaseze deasupra acestora. Marile corporatii, cu departamente de marketing proprii au inteles acest lucru si sunt dispuse in investeasca suplimentar in designul si tiparirea cartilor de vizita, un lucru pe care si companiile mici si medii ar trebui sa il faca pentru a iesi din multime si sa dobandeasca o identitate a organizatiei. Acest efort financiar nu trebuie privit ca o povara deoarece cea mai scumpa carte de vizita, in valoare absoluta, este oricum ieftina deci nu va duce la o crestere substantiala a cheltuielilor. Cartile de vizita de calitate te vor ajuta sa cresti credibilitatea companiei si te vor prezenta in piata ca facand parte dintr-o echipa de profesionisti.

Caracteristici necesare pentru carti de vizita de succes

Carti de vizita pe carton de calitate

In cele mai multe cazuri cartonul pe care sunt tiparite cartile de vizita influenteaza substantial aspectul final dar si pretul. Un carton de calitate nu este ieftin dar calitatea printului este vizibil superioara pe un carton de calitate, detalii bine definite, culori aprinse si reale in acelasi timp. Cartonul trebuie sa fie cat mai gros rigid si cu un grad ridicat de alb.

Design carti de vizita

Designul cartilor de vizita este foarte important si nu ar trebui neglijat; trebuie sa fie cat mai simplu si sa evidentieze logo-ul deoarece acesta reprezinta indentitatea vizuala companiei, apoi datele de contact trebuie sa fie usor de citit. In general simplitatea este cheia succesului si un design profesional va avea un mare impact. Nu ezitati sa apelati la un designer profesionsit chiar daca acest lucru presupune costuri suplimentare, costurile nu sunt atat de mari cum par la prima vedere, deoarece un design o data realizat il veti putea folosi multi ani la rand.

Printare carti de vizita

Dupa alegerea cartonului si realizarea designului urmeaza printarea efectiva a cartilor de vizita. Cea mai utilziata tehnica de printare carti de vizita este tiparul digital. Acesta oferta posibilitatea printarii de carti de vizita in orice catitate si in conditii de calitate ridicata. Asa cum am spus si mai sus, alegerea cartonului influenteaza decisiv calitatea printului, deci daca a fost ales un carton superior vor fi vizibile cele mai fine detalii si gradatii de culoare.

Optiuni finisare

Exista mai multe tehnici de finisare pentru cartile de vizita dar cel mai des intalnite sunt plstifierea si lacuirea selectiva. Plastifierea mata este utilizata in aproximativ 30-35% din cazuri. Cartile de vizita plastifiate prezinta un plus de rigiditate, o senzatie placuta la atingere si un aspect profesional. Lacuirea selectiva se foloseste in combinatie cu plastifierea mata pentru a scoate in evidenta logo sau alte elemente grafice.

In concluzie

Schimbul de carti de vizita este foarte raspandit in mediul de afaceri, deci acestea sunt indispensabile in orice organizatie. Principalul scop al acestei practici este sa furnizati date de contact viitorilor colaboratori si formeaza o prima impresie despre companie potentialului client iar prima impresie este de fiecare data importanta. In concluzie realizarea unor carti de vizita de calitate, cu aspect profesional care sa scoata in evidenta imaginea companiei va poate oferi un avantaj concurential.