Ce este un banner rollup?

Bannerele de tip ROLLUP sunt sisteme de expunere folosite in scopuri publicitare si se remarca prin portabilitate, usurinta in exploatare si suprafata generoasa de expunere.

Puteti apela la servicii de print rollup banner in cazul in care participati la expozitii, conferinte, cursuri de training sau pur si simplu pentru a fi expuse in showroom-uri, birouri sau la hotel in lobby. Acestea mai sunt cunoscute si sub denumirea simpla de rollup sau roll up disply, sistem roll-up, etc. Consulta acum oferta de pret banner roll-up.

Rollup-urile sunt compuse din:

1. Caseta din aluminiu cu sistem retractabil.

Caseta rollup cu sistem retractabil

Practic, acest sistem face diferenta intre bannerele rollup si alte sisteme expozitionale.

  • Caseta este realizata din aluminiu anodizat ceea ce face ca bannerul rollup sa fie foarte usor, deci foarte usor de transportat, dar in acelasit timp rezistent la socuri sau lovituri mecanice.
  • In interiorul casetei se afla un mecanism retractabil pretensionat de care este atasat bannerul, ceea ce permite strangerea (roluirea) acestuia in interiorul casetei pentru transport. In momentul in care trebuie utilizat nu este nevoie decat sa trageti bannerul in sus, de aici si denumirea de roll-up banner.
  • Caseta unui banner rollup este prevazuta cu doua talpi de sustinere; acestea permit pozitionarea ferma a bannerului in pozitie verticala.

2. Tija din aluminiu pentru sustinere.

Un alt rol al mecanismului din caseta este sa tina bannerul "in tensiune" pe parcursul utilizarii avand astfel un aspect intins si placut la vedere. Mecanismul fiind pretensionat, acesta tinde sa traga bannerul in jos, in interiorul casetei iar rolul tijei este sa impiedice strangerea bannerului.

3. Geanta pentru transport.

Aceasta este realizata din material textil si este prevazuta cu manere, atat pentru a fi tinuta in mana cat si pe umar.

4. Banner printat.Roll-up banner vedere spate

Acesta contine mesajul publicitar si elementele grafice. Materialele cel mai des intalnite pentru print banner sunt polipropilena, blockout sau textil. Materialul pentru print rollup trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

  • permite strangerea (roluirea) repetata a bannerului in caseta fara a deteriora printul;
  • rezistenta mecanica sporita pentru a sustine tensiunea din sistemul retractabil;
  • opacitate crescuta pentru a nu lasa lumina sa treaca prin banner;

 

Operatiunea de printare a unui banner rollup (video):